Event:

Cyber Future Event - 12 september

Lees verder

Pinewood Security Bulletin – Oekraïne crisis

Pinewood update u graag over de status van onze securitymonitoringdienst in relatie tot de situatie in Oekraïne. Vanzelfsprekend monitort Pinewood op alle gangbare dreigingen en risico’s zoals die bekend staan. Wij hebben nauw contact met het NCSC en andere securitypartijen om de laatste dreigingen te verkrijgen en zo de monitoring te verbeteren. Dit proces helpt ook tijdens deze crisis om de laatste dreigingsinformatie te ontvangen. Op dit moment zijn er geen speciale acties nodig. Wel zullen wij extra alert zijn op een aantal indicatoren zoals, onder andere, door het NCSC aanbevolen.

Ook tijdens deze crisis blijven de generieke securityadviezen van toepassing zoals het hebben van goede responseplannen, het up-to-date houden van systemen en het hebben van goede en up-to-date backups. Als laatste blijft natuurlijk de oplettendheid van de werknemers belangrijk, juist in deze tijd zijn afwijkingen in gedrag belangrijk. Zorg ervoor dat medewerkers blijven melden als zij afwijkingen zien.

Vragen?
Mocht u nog vragen hebben over hoe wij reageren op deze crisis, neem dan contact met onderstaande persoon of via info@pinewood.nl

Richard Strooper

CTO / Manager SOC

015 251 36 36

info@pinewood.nl