Update

Het Cybersecurity Dreigingsbeeld en advies rapport is uit! Download hem hier.

Lees verder
Pinewood

Research Lab

Regelmatig lopen organisaties tegen het probleem aan dat er een verdacht bestand, een verdachte e-mail of een verdachte link is gevonden, maar dat onduidelijk is of dit daadwerkelijk malafide is. Ook is vaak onduidelijk wat de consequenties zijn op het moment dat een medewerker deze heeft geopend. Binnen het Pinewood Research Lab hebben we de mogelijkheid om – op een veilige manier – antwoorden te vinden op deze vragen zodat bijvoorbeeld duidelijk wordt of een medewerker een verdachte e-mail gewoon kan openen of wat er precies gebeurde op het moment dat een medewerker een verdacht PDF-bestand opende.

Via het Research Lab kan Pinewood onderzoek doen naar allerhande documenten (zoals Office- en PDF-bestanden), verdachte e-mails en verdachte links. Op basis van de uitkomsten van dit onderzoek is het vervolgens mogelijk uitspraken te doen over het feit of deze onderzoeksobjecten malafide zijn. Indien deze objecten inderdaad malafide blijken te zijn, zal Pinewood daarnaast op zoek gaan naar kenmerken waaraan de aanval is te herkennen en deze informatie gebruiken voor verdere follow-up in de vorm van onderzoek in verzamelde logdata en voor toekomstige detectie (indien ook gebruikgemaakt wordt van de SOC-dienstverlening).

Bekijk het SOC virtueel

Naast het onderzoeken van documenten, e-mails en links, kunnen we in het Research Lab ook logs doorzoeken op relevante informatie. Dit kan behulpzaam zijn in het onderzoeken van incidenten waarbij bijvoorbeeld systemen zijn betrokken die niet in de standaard logging waren opgenomen of indien de getroffen organisatie nog niet was aangesloten op Pinewood’s SOC-dienst. In de toekomst breiden we het Research Lab mogelijk nog uit met mogelijkheden tot het onderzoeken van executables/binaries en volledige systeemimages.

Your security is our main priority

Neem contact met mij op!

Graag kom ik in contact met een security adviseur om meer te weten hoe dit Research Lab mijn organisatie kan helpen om schade door cybercrime te minimaliseren en zelfs te voorkomen.

"*" geeft vereiste velden aan