Blog:

De geschiedenis van 30 jaar cybersecurity

Lees verder

12 sept 2024 DeFabrique Utrecht

Cyber Future Event, hét vooraanstaande dagvullende evenement over cybersecurity, dat dit jaar geheel gewijd is aan de kansen en bedreigingen van kunstmatige intelligentie (AI). Ontdek hoe we samen kunnen werken aan een veiliger cyberlandschap.

Reserveer je ticket nu!
Schrijf je in!

Let op! Er zijn maar 250 plekken beschikbaar!

Wat kun je verwachten?

  • Topsprekers: Leer van de koplopers in AI en cybersecurity over de nieuwste ontwikkelingen en de grootste uitdagingen.
  • Interactieve podiumdiscussies: Wissel van gedachten met toonaangevende professionals uit zowel overheid als bedrijfsleven, onder leiding van onze dagvoorzitter Irene Rompa.
  • Praktische technologietracks: Ervaar hoe de nieuwste beveiligingstechnologieën kunnen helpen bij het detecteren en voorkomen van moderne cyberaanvallen.
  • Uitgebreide netwerkmogelijkheden: Ontmoet 200-250 vakgenoten, bouw waardevolle contacten op en wissel ideeën uit met gelijkgestemden.
  • Verzorgde catering: Geniet van een heerlijke lunch en een gezellige borrel na afloop.
  • Expositieruimte: Ontdek innovatieve producten en oplossingen van toonaangevende fabrikanten zoals CheckPoint, Fortinet en SentinelOne.
AI
Nieuwste preventie & detectie technologieën
Trends
Netwerken
Dreigingen

Agenda

09.00 - 09.30

Ontvangst

09.30 - 10.00

Opening

30 jaar dreigingen & ontwikkelingen in cybersecurity

10.00 - 10.30

NCSC

Generatieve AI en Cybersecurity

10.30 - 11.00

High Tech Crime Team Politie

Ontwikkelingen en cybercrime cases uit de dagelijkse praktijk

11:00 - 11:30

Break

11.30 - 12.00

Threat Intelligence Specialist

De belangrijkste cyberdreigingen van 2024 (en hoe je daartegen te wapenen), door Edwin Tump van Pinewood

12.00 - 12.30

CTO aan het woord

Emerging cybertechnologies, door Richard Strooper van Pinewood

12.30 - 13.30

Lunch

13.30 - 14.00

Breakout 1 - Perserij

Misleiding en manipulatie als verdediging. Waarom is dit zo’n effectieve tactiek tegen de meest complexe (AI augmented) cyberaanvallen?, Robert Tom van Fortinet

Breakout 2 - Meelzolder

Human-Machine Teaming: AI in Cybersecurity, door Sjoerd de Jong van SentinelOne

Breakout 3 - Douchelokaal

Vier toekomstige pentest resultaten? door Christian van Bruggen van Pinewood

14.00- 14.30

Breakout 4 - Perserij

AI - Wat is het? En hoe houdt het ons veilig? door Zahier Madhar van Check Point

Breakout 5 - Meelzolder

Automatically Profile and Anticipate Breaches in your Supply Chain door Will Gray en Charles Clarke van Security Score Card

Breakout 6 - Douchelokaal

Status en toekomst van regelgeving van o.a. AI Act en NIS-2, door Eric van Loon van Pinewood

14.30 - 15.00

Break

15.05 - 15.30

TNO

Autonome systemen: vriend of vijand voor cyber?

15.30 - 15.55

Q*Bird

Quantum Technology, the digital Infrastructure of the Future

15.40 - 16:00

Hackshield

Hoe creëer je Cyberhelden?

16:00 - 16.30

Podium expert discussie

Hoe ziet de de toekomst van cybersecurity eruit?

16:30 - 17:45

Borrel incl. heerlijke hapjes

Sprekers

Sprekers vanuit o.a. de Politie, NCSC en TNO delen hun visie over de toekomst van cyber security.

Irene Rompa, Dagvoorzitter

Irene Rompa werkte na haar studie psychologie in verschillende rollen in het Nederlandse tech-ecosysteem, waaronder het leiden van accelerators, het faciliteren van de internationale expansie van Nederlandse startups en het organiseren van grote innovatie-evenementen. Tot voor kort was ze hoofd communicatie bij Quantum Delta NL, een publiek-privaat samenwerkingsverband dat het Nederlandse ecosysteem van kwantumtechnologie opschaalt. In 2023 keerde ze terug naar de psychologie. Irene is mediator en begeleidt opstellingen naast haar werk als dagvoorzitter.

Berry Vetjens, TNO

Berry Vetjens is director Digital Innovations bij TNO ICT, Strategie en Beleid (ISP). Momenteel is hij betrokken bij een groot aantal Nederlandse publiek-private innovatie-ecosystemen, waaronder 5Groningen, Delft Internet of Things Lab, Partnership for Cybersecurity Innovation, dcypher, Techruption, Quantum Application Lab en het Leibniz Instituut. Hij is bestuurslid van de International Data Spaces Association en de Gaia-X European Association for Data and Cloud AISBL. Hij is ook lid van de Economic Board Den Haag, de Raad van Advies van Security Delta (HSD) en op continue basis betrokken bij het Nederlandse innovatie ecosysteem (topsector beleid).

Charles Clark, Security Score Card

Field Sales Director, Benelux Region & International Insurance, Hij heeft ervaring met het digitaliseren van verzekeringen, wereldwijd klantbeheer, analyses, strategie en bedrijfsontwikkeling, met een focus op AI/ML-toepassingen voor de verzekeringssector.

Will Gray, Security Score Card

Will heeft de afgelopen 20 jaar in de technologiesector gewerkt, waarbij hij functies vervulde bij grote bedrijven zoals RSA Security en bij start-ups die nieuwe en innovatieve oplossingen op de Europese markt wilden brengen. Will werkt al meer dan zes jaar bij SecurityScorecard, gedurende welke ons klantenbestand exponentieel is gegroeid en duizenden klanten in alle belangrijke branches omvat.

Edwin Tump, Pinewood

Edwin Tump is senior security analist bij Pinewood waar hij zich vooral bezighoudt met Cyber Threat Intelligence (CTI) om op die manier continu nieuwe dreigingen op het gebied van cybersecurity te kunnen identificeren, analyseren en mitigeren. Van origine opgeleid als systeemontwikkelaar, maar al twee decennia gefascineerd door de steeds veranderende wereld van de informatiebeveiliging en sindsdien full-time werkzaam geweest in diverse functies op dit gebied. Voordat hij in 2021 startte als security analist bij Pinewood, was hij daarvoor het meest recent werkzaam in vergelijkbare rollen bij het Nationaal Cyber Security Centrum en Robeco.

Maikel Rollman, High Tech Crime Politie

Als zij-instromer vanuit de IT is Maikel bij de politie gekomen. Als teamleider bij het Team High Tech Crime van de Landelijke Eenheid Opsporing & Interventies bestrijdt hij met zijn team geavanceerde vormen van cybercriminaliteit.

Dion Koeze, NCSC

Als researcher bij het Nederlands Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) streeft Dion Koeze naar het opzetten van een onderzoeksprogramma van het NCSC dat een positieve impact heeft op de cyberweerbaarheid van Nederland. Een huidige focus van zijn onderzoek is de impact van (generatieve) AI op cybersecurity en hoe (generatieve) AI veilig kan worden ingezet. Anticiperen op toekomstige risico's en het onderscheiden van realiteit en hype zijn de belangrijkste uitdagingen waar Dion zich mee bezig houdt.

Sjoerd de Jong, SentinelOne

Sjoerd de Jong is een ervaren professional op het gebied van cybersecurity, momenteel werkzaam als Team Lead Solution Engineers bij SentinelOne. Met een solide achtergrond in cybersecurity en een focus op AI-gedreven beveiligingsoplossingen, draagt Sjoerd bij aan de ontwikkeling en implementatie van geavanceerde beveiligingstechnologieën. Zijn loopbaan omvat diverse rollen binnen de cybersecuritysector, waar hij zich heeft ingezet voor het verbeteren van de beveiligingspraktijken en het aanpakken van nieuwe bedreigingen.

Zahier Madhar, Check Point

Zahier Madhar werkt als Lead Security Engineer bij Check Point. Hij maakt sinds 2012 deel uit van het Check Point-team en zijn reis in de branche begon in 2006. Hij is toegewijd aan het helpen van Nederlandse bedrijven om hun cybersecurity te vergroten. Buiten zijn werk beoefent hij graag Krav Maga, gaat hardlopen en blijft op de hoogte van cyberdreigingen met behulp van het onderzoek van Check Point (https://research.checkpoint.com/), Telegram en verschillende forums.

Robert Tom, Fortinet

Robert heeft meer dan 23 jaar ervaring in de netwerk- en beveiligingssector. Gedurende zijn carrière heeft hij diverse posities bekleed bij grote, vooraanstaande internationale organisaties, voornamelijk gericht op netwerk- en beveiligingsarchitectuur. Acht jaar geleden maakte hij de overstap naar Fortinet, waar hij zich als specialist richt op Security Operations en strategie. In zijn huidige rol is Robert een vaste spreker op evenementen en beveiligingscongressen. Hij bespreekt strategische en courante onderwerpen met klanten en deelt zijn expertise regelmatig via diverse media.

Ingrid, Q'Bird

Ingrid Romijn is de CEO en een van de medeoprichters van Q*Bird, een startup opgericht in 2022 vanuit QuTech met een missie om quantumnetwerkapparatuur te leveren voor het huidige en toekomstige quantuminternet. Ze is gepromoveerd in de natuurkunde en heeft een passie voor het gebruik van technologie om echte maatschappelijke uitdagingen op te lossen. Ingrid heeft eerder bij de TU Delft en QuTech gewerkt als programmamanager en divisiecoördinator van de divisie quantum internet. Daarvoor was zij onderzoeker, projectleider en programmamanager zonnetechnologie (PV) bij TNO. Ingrid maakte in 2019 deel uit van het team bij het creëren en schrijven van de Nederlandse Nationale Agenda voor Quantumtechnologie. Van 2020 tot 2022 werkte zij als programmamanager bij Stichting Quantum Delta om het programma Nationaal Quantum Netwerk (CAT-2) mede vorm te geven. Onder leiding van Ingrid biedt Q*Bird ultraveilige communicatie en bescherming voor de digitale infrastructuur van vandaag, gebaseerd op de wetten van de natuurkunde. Kijkend naar de toekomst wil Q*Bird kwantumconnectiviteit voor algemene doeleinden mogelijk maken. Als lid van de Steering Board for Women in Quantum Development (WIQD) streeft Ingrid naar het creëren van een inclusief en divers ecosysteem voor quantumtechnologie in Nederland.

Tim Murck, Hackshield

Tim Murck is voormalig acteur en theatermaker, en medeoprichter van het internationaal bekroonde HackShield. Als creatieve kracht achter Hero Centered Design combineert hij zijn ervaring in theater met innovatieve methoden om gedragsverandering te stimuleren. Tim gebruikt zijn achtergrond om complexe digitale uitdagingen toegankelijk te maken, en wordt vaak ingezet als spreker om zijn visie op het creëren van digitale helden te delen. Zijn werk inspireert en motiveert mensen om actief bij te dragen aan een veiligere digitale toekomst.

Richard Strooper, Pinewood

Richard Strooper, een ervaren IT-professional uit Delft, heeft een indrukwekkende carrière in de IT en cybersecurity. Met meer dan 25 jaar ervaring heeft hij verschillende rollen vervuld, waaronder IT Architect, CISO, en de laatste 7 jaar als manager SOC en CTO bij Pinewood. Zijn werkzaamheden omvatten het evalueren van beveiligingstechnieken en -diensten in samenwerking met klanten en leveranciers, waarbij hij alles op het gebied van technologie tegenkomt. Een ware expert op het snijvlak van technologie en veiligheid!

Eric van Loon, Pinewood

Eric van Loon (Pinewood) adviseert vanuit zijn functie als Manager Security Consultancy Nederlandse organisaties hoe de weerbaarheid tegen informatiebeveiligingsincidenten kan worden verbeterd. Daarbij is het uitgangspunt risicobeheersing. Daarnaast verzorgt hij trainingen over normen als ISO/IEC 27001, en regelgeving zoals GDPR, DORA en NIS 2. Eric heeft werkervaring opgedaan bij organisaties als NOS, AT&T, Shell, KPN, VodafoneZIggo en vele anderen.

Christiaan van Bruggen, Pinewood

Christian van Bruggen heeft meer dan 5 jaar ervaring op het gebied van cybersecurity in de rol als security analist en als pentester. De laatste jaren werkt hij als Manager Pentesten en overziet daarbij de tientallen pentesten die Pinewood jaarlijks uitvoert. Zelf voert hij nog regelmatig pentesten uit, variërend van bedrijfsnetwerken tot webapplicaties en public cloud-omgevingen. Christian heeft de master Computer Science van de TU Delft.

Sebastiaan Kors, Pinewood

Sebastiaan Kors is CEO van Pinewood met ruim 20 jaar ervaring in het veld van cybersecurity.

Partners

Word jij ook onze partner? Stuur dan een mail naar eveline.jacobse@pinewood.nl voor meer informatie.

Overige informatie

Locatie

Het evenement zal plaatsvinden in DeFabrique in Utrecht. Deze locatie is één van de meest karakteristieke en innovatieve evenementenlocaties van Nederland. Het is een oude fabriek met karakteristieke ruimtes. DeFabrique vormt het perfecte decor voor het event. De gedrevenheid om het pand en de industriële omgeving optimaal te benutten, resulteerde in een evenementenlocatie met een unieke uitstraling met de meest moderne faciliteiten.

OV

Op station Maarssen stoppen treinen uit Amsterdam en Utrecht. Je bereikt DeFabrique in 15 minuten lopen. Maar vooraf en na afloop van het event is er pendelvervoer beschikbaar tussen station Maarssen en DeFabrique. Voor zowel de wandeling als het pendelvervoer neem je op het station de uitgang Kanaalzijde.

Parkeren

Kom je met de auto? Parkeer dan op één van de 700 gratis parkeerplaatsen. Professionele parkeerbegeleiding ontvangt en placeert je, zodat parkeren soepel verloopt en jij onbezorgd aan de dag kan beginnen. Heb je een elektrische auto? Dan is het mogelijk om deze op te laden via één van de vier laadpalen op ons parkeerterrein..

Kosten

Ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan van Pinewood bieden wij dit evenement kosteloos aan voor verantwoordelijken en/of besluitvormers op het gebied van cybersecurity, zoals CISO’s, ISO’s, CIO’s, senior IT-management en architecten. Dit geldt voor organisaties met meer dan 250 FTE of voor genodigden vanuit Pinewood en/of Interstellar. Na aanmelding op onze website ontvangt u binnen twee weken een officiële bevestiging.

Pinewood viert 30 jaar cybersecurity

Lees meer