Event:

Cyber Future Event - 12 september

Lees verder

Webinar: “Vertrouw niemand, verifeer alles!” Zero Trust Security in de Zorg.

Zero Trust Security is een innovatieve benadering voor beveiliging die essentieel wordt geacht voor de zorgsector, waar de bescherming van gevoelige patiëntgegevens en de integriteit van medische systemen van cruciaal belang zijn.

In tegenstelling tot traditionele beveiligingsmodellen, die impliciet vertrouwen opbouwen binnen het netwerk, werkt Zero Trust volgens het principe van “vertrouw niemand, verifieer alles”. Dit betekent dat toegang tot data en systemen voortdurend wordt gecontroleerd en geverifieerd, ongeacht of de gebruiker zich binnen of buiten het netwerk bevindt.

In dit webinar richten we ons op de implementatie van Zero Trust Security binnen de zorgsector. In de zorgsector is de implementatie van Zero Trust Security bijzonder belangrijk vanwege de steeds toenemende dreigingen zoals ransomware-aanvallen, datalekken en ongeautoriseerde toegang tot elektronische patiëntendossiers (EPD’s). Deze dreigingen kunnen niet alleen leiden tot ernstige financiële schade, maar ook de zorgverlening en de privacy van patiënten in gevaar brengen.

Het benadrukt zowel het beveiligingsaspect als het belang van vertrouwen in deze kritieke omgeving.We zullen onder andere Medical Internet Of Things (MIOT) en het gebruik van SaaS applicaties onder de loep nemen. En we bekijken hoe we deze informatie kunnen koppelen aan de SOC omgeving van onze partner Pinewood.

Ondanks de uitdagingen die hierbij komen kijken, is de overstap naar een Zero Trust-model een noodzakelijke stap om de weerbaarheid van de zorgsector tegen cyberdreigingen te vergroten en de vertrouwelijkheid en integriteit van patiëntgegevens te waarborgen.

EPD

Voor wie?

Dit webinar is bedoeld voor:

  • Security Officers
  • CISO’s/TISO’s
  • IT management
  • Directie
  • Technisch of functioneel systeembeheerder

Wanneer?

1 oktober om 10:00uur en om 14:00uur. De duur van dit webinar bedraagt ongeveer 20 minuten.

Schrijf je hieronder in om deel te nemen aan dit webinar:

"*" geeft vereiste velden aan

Wil je meer weten of een advies op maat? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend advies gesprek.

Arthur van Vliet

Sales Manager

06 – 53 93 88 38

arthur.vanvliet@pinewood.nl